Omlós sajtos perec recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 tk só
- 25 dkg margarin
- 20 dkg reszelt sajt
- 3 ek tejföl
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tetejére lekenni
Elkészítése:
A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk.
Folpackba csomagolva pár órára a hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy egész éjszakát pihen. Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy perecformával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A sütőt előmelegítjük.
A pereceket lekenjük egy egész, felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon 13 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tipp:
Az elkészítési idő nem tartalmazza a pihentetést.
4 tepsinyi perec lett ebből az adag tésztából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

