Omlós sajtos perec recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 tk só
- 25 dkg margarin
- 20 dkg reszelt sajt
- 3 ek tejföl
- 1 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tetejére lekenni
Elkészítése:
A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk.
Folpackba csomagolva pár órára a hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy egész éjszakát pihen. Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy perecformával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A sütőt előmelegítjük.
A pereceket lekenjük egy egész, felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon 13 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tipp:
Az elkészítési idő nem tartalmazza a pihentetést.
4 tepsinyi perec lett ebből az adag tésztából.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.