Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nehéz sós teasütemény recept

Nehéz sós teasütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta hozzávalói:

    • 250 gramm margarin
    • 480 gramm liszt
    • 20 gramm só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 130 ml főzőtejszín

    Tetejére:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje lekenni
    • különféle magvak szóráshoz (mák, szezámmag, lenmag, kömény,stb.)

    Elkészítése:

    A lisztbe belekeverjük a sót, belevagdossuk a hideg margarint és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a főzőtejszínt, fakanállal nagyjából összekeverjük, majd kézzel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem kell alaposan kidolgozni, mihelyt összeáll már jó. Ekkor kissé meglisztezett deszkán ujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk, majd egy tálcára átemelve fél órára FAGYASZTÓBA tesszük dermedni. Kivéve kicsit várjunk vele míg annyira felenged, hogy éles késsel könnyen darabolható legyen.

    A felszeletelt tésztakockákat megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk a különféle magvakkal. De lehet egyenként a tetejüket a magvakba mártogatni is.Kiszúrókkal is szaggathatjuk különféle formákra.

    Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokosra előmelegített sütőbe még fagyosan tesszük be. Húsz-huszonöt perc alatt készre sütjük, kivétel után egy órát álljon fogyasztás előtt.

    Tipp:

    Egy napi állás után még finomabb!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá