Napraforgómagvas pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 dl tejföl
- 1 kk cukor
- 2 ek só
- pirított napraforgómag, vagy tökmag
- 20 dkg puha margarin
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a kenéshez
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk a tejfölbe, de nem futtatjuk fel. A liszthez hozzáadjuk a sót, a puha margarint, a magvakat.
A tejfölös élesztőt és a tojásokat elkeverjük a kiskanál cukorral, majd ezt is a liszthez adjuk. Az egészet összegyúrjuk.
Langyos helyen fél órát pihentetjük, majd hajtogatjuk. Újra pihentetjük, újra hajtogatjuk. Összesen háromszor hajtogatjuk át.
Az utolsó hajtogatás után ujjnyi vastagra kinyújtjuk, a tészta tetejét éles késsel bevagdossuk, majd tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatjuk.
Tojással lekenjük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejére magvakat szórunk.
180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »