Napraforgómagvas pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 dl tejföl
- 1 kk cukor
- 2 ek só
- pirított napraforgómag, vagy tökmag
- 20 dkg puha margarin
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a kenéshez
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk a tejfölbe, de nem futtatjuk fel. A liszthez hozzáadjuk a sót, a puha margarint, a magvakat.
A tejfölös élesztőt és a tojásokat elkeverjük a kiskanál cukorral, majd ezt is a liszthez adjuk. Az egészet összegyúrjuk.
Langyos helyen fél órát pihentetjük, majd hajtogatjuk. Újra pihentetjük, újra hajtogatjuk. Összesen háromszor hajtogatjuk át.
Az utolsó hajtogatás után ujjnyi vastagra kinyújtjuk, a tészta tetejét éles késsel bevagdossuk, majd tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatjuk.
Tojással lekenjük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejére magvakat szórunk.
180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

