Medvehagymás kifli és csiga recept

Elkészítése:
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztok, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Jól formázható, rugalmas, inkább kicsit lágyabb tészta legyen. Míg kel elkészítem a vajat.
A töltelék elkészítése:
A vajat kikeverem a sóval. Nem kell megolvasztani, csak éppen kenhető legyen. A medvehagymát is hozzáadom.
Összeállítás:
Mikor megkelt a tészta, lisztezett felületre borítom, kétfelé vágom. Az egyik tésztát vékony kör alakúra nyújtom, míg a másikat téglalapra majd megkenem a sós medvehagymás vajjal.
A kör alakút szeletekre osztom, ebből lesznek a kiflik. A másikat feltekerem,és 1,5 cm-es szeletekre vágom,és lefordítva a csigákat szilikonnal bélelt sütőlapra helyezem.
A kiflinek valókat feltekerem,és szintén a sütőlapra rakom.
Megkenem tojással a tetejét megszórom fekete köménnyel és 20 percet kelesztem.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt készre sütöm. Kevés gőzt adok hozzá, amit egy spricceléssel szoktam flakonból a sütőbe juttatni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »