Margarinos-tejfölös pogácsa recept

Elkészítése:
A tojásokat a sóval és a tejföllel simára keverjük, mikróban kissé meglangyosítjuk.
A margarint felolvasztjuk, az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
A lisztet egy edénybe mérjük, hozzáadjuk a margarint és tejfölös masszát, majd a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk.
15 percig kelesztjük, majd szétnyújtjuk és hajtogatjuk: fölülről lefelé, lentről felfelé, jobbról balra az egyharmadát, a másik harmadát pedig alája hajtjuk.
Ezután pihentetjük 15 percig, majd megismételjük a hajtogatást.
Utána nem kell pihentetni, egyből kinyújtjuk, 2 cm vastagra nyújtjuk, keresztbe és hosszába becsíkozzuk, majd pálinkás (4 cm) pohárral kiszaggatjuk.
Addig bekapcsoljuk a sütőt.
A tetejét 1 tk. tejföllel felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Inkább maradjon világosabb, így nem lesz száraz!
Sütési hőfok / idő / mód: 200 °C / 17 perc / alul-felül sütés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »