Margarinos-tejfölös pogácsa recept
Elkészítése:
A tojásokat a sóval és a tejföllel simára keverjük, mikróban kissé meglangyosítjuk.
A margarint felolvasztjuk, az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
A lisztet egy edénybe mérjük, hozzáadjuk a margarint és tejfölös masszát, majd a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk.
15 percig kelesztjük, majd szétnyújtjuk és hajtogatjuk: fölülről lefelé, lentről felfelé, jobbról balra az egyharmadát, a másik harmadát pedig alája hajtjuk.
Ezután pihentetjük 15 percig, majd megismételjük a hajtogatást.
Utána nem kell pihentetni, egyből kinyújtjuk, 2 cm vastagra nyújtjuk, keresztbe és hosszába becsíkozzuk, majd pálinkás (4 cm) pohárral kiszaggatjuk.
Addig bekapcsoljuk a sütőt.
A tetejét 1 tk. tejföllel felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Inkább maradjon világosabb, így nem lesz száraz!
Sütési hőfok / idő / mód: 200 °C / 17 perc / alul-felül sütés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

