Margarinos-tejfölös pogácsa recept

Elkészítése:
A tojásokat a sóval és a tejföllel simára keverjük, mikróban kissé meglangyosítjuk.
A margarint felolvasztjuk, az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
A lisztet egy edénybe mérjük, hozzáadjuk a margarint és tejfölös masszát, majd a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk.
15 percig kelesztjük, majd szétnyújtjuk és hajtogatjuk: fölülről lefelé, lentről felfelé, jobbról balra az egyharmadát, a másik harmadát pedig alája hajtjuk.
Ezután pihentetjük 15 percig, majd megismételjük a hajtogatást.
Utána nem kell pihentetni, egyből kinyújtjuk, 2 cm vastagra nyújtjuk, keresztbe és hosszába becsíkozzuk, majd pálinkás (4 cm) pohárral kiszaggatjuk.
Addig bekapcsoljuk a sütőt.
A tetejét 1 tk. tejföllel felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Inkább maradjon világosabb, így nem lesz száraz!
Sütési hőfok / idő / mód: 200 °C / 17 perc / alul-felül sütés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »