Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lilahagymás pogácsa recept

Lilahagymás pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 ek só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a kenéshez
    • 0,5 dl tej
    • fél (nagydobozos) tejföl
    • csipet cukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 3,5 dkg margarin
    • 3-4 fej lilahagyma

    Elkészítése:

    A tejet langyosítsuk fel, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk kb 10 percig pihenni. A margarint elvegyítjük a liszttel, sózzuk, majd beleöntjük a kovászt, beletesszük a tojást és a tejfölt is. Összegyúrjuk.

    A margarint felolvasztjuk, a fél karikára vágott lilahagymát lassú tűzön pirosra sütjük benne, majd langyosra hűtjük. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, a hagyma háromnegyedét rátesszük. Ezután a tészta felső részét középre hajtjuk, majd az alsót is, ekkor rátesszük a maradék hagymát.

    Ezután oldalról behajtjuk mindkét oldaláról a közepéig és így hagyjuk pihenni legalább fél órát. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe téve, a tetejüket tojással megkenjük. 200 fokos sütőben, kb 30-40 perc alatt készre sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá