Lilahagymás pogácsa recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 ek só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a kenéshez
- 0,5 dl tej
- fél (nagydobozos) tejföl
- csipet cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 3,5 dkg margarin
- 3-4 fej lilahagyma
Elkészítése:
A tejet langyosítsuk fel, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk kb 10 percig pihenni. A margarint elvegyítjük a liszttel, sózzuk, majd beleöntjük a kovászt, beletesszük a tojást és a tejfölt is. Összegyúrjuk.
A margarint felolvasztjuk, a fél karikára vágott lilahagymát lassú tűzön pirosra sütjük benne, majd langyosra hűtjük. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, a hagyma háromnegyedét rátesszük. Ezután a tészta felső részét középre hajtjuk, majd az alsót is, ekkor rátesszük a maradék hagymát.
Ezután oldalról behajtjuk mindkét oldaláról a közepéig és így hagyjuk pihenni legalább fél órát. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe téve, a tetejüket tojással megkenjük. 200 fokos sütőben, kb 30-40 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »