Sós kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- fél liter tej
- 5 dkg élesztő
- 2 kiskanál cukor
- 3 kiskanál só
- 10 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- köménymag, szezámmag
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt és a 2 kiskanál cukrot. Ha az élesztő feljött a tetejére beletesszük a 3 kiskanál sót és kb 90 dkg lisztet. Összeállítjuk a tésztát, beletesszük a margarint és megdagasztjuk. Fél órára betakarva, meleg helyen kelesztjük. Kiöntjük a meglisztezett asztalra és 4 cipót szakítunk belőle. Míg a tepsiket elkészítjük, megkenjük zsírral, a tészta pihen.(10 perc) A cipókat kerekre nyújtjuk,és 8 egyenlő részre osztjuk. Feltekergetjük, megkenjük tojással és ízlés szerint megszórjuk sóval, köménymaggal vagy szezámmaggal. Bekapcsoljuk a sütőt 200 C-fokra és ha elérte a hőfokot(kikapcsolt) süthetjük a kifliket. A 10 dkg zsírt felolvasszuk és a pirosra sült kifliket megkenjük azonnal vele. Szép fényesek lesznek!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »