Sós kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- fél liter tej
- 5 dkg élesztő
- 2 kiskanál cukor
- 3 kiskanál só
- 10 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- köménymag, szezámmag
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt és a 2 kiskanál cukrot. Ha az élesztő feljött a tetejére beletesszük a 3 kiskanál sót és kb 90 dkg lisztet. Összeállítjuk a tésztát, beletesszük a margarint és megdagasztjuk. Fél órára betakarva, meleg helyen kelesztjük. Kiöntjük a meglisztezett asztalra és 4 cipót szakítunk belőle. Míg a tepsiket elkészítjük, megkenjük zsírral, a tészta pihen.(10 perc) A cipókat kerekre nyújtjuk,és 8 egyenlő részre osztjuk. Feltekergetjük, megkenjük tojással és ízlés szerint megszórjuk sóval, köménymaggal vagy szezámmaggal. Bekapcsoljuk a sütőt 200 C-fokra és ha elérte a hőfokot(kikapcsolt) süthetjük a kifliket. A 10 dkg zsírt felolvasszuk és a pirosra sült kifliket megkenjük azonnal vele. Szép fényesek lesznek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »