Sós, burgonyás kifli recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- pici cukor
- fél evőkanál só
- 10 dkg zsír
- 1 közepes főtt, áttört burgonya
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, +1 a kenéshez
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukrot tejben felfuttatjuk, majd jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval. 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát és fél órát pihentetjük.
Pihentetés után kör alakúra nyújtjuk, és 4 egyenlő részre vágjuk a kört. A cikkeket vékonyan megkenjük olajjal, feltekerjük és kifli alakúra hajlítjuk.
A tetejét megkenjük tojással, tepsibe tesszük és még negyed órát pihentetjük. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. A többi tésztával is ugyan így járunk el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »