Pizzás kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél liter tej
- 2 dl olaj
- 1 ek kristálycukor
- 1 ek só
- 1 kg liszt
- 7 dkg élesztő
- 15 dkg sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- 1 kocka margarin
- 1 tubus pizzakrém
Elkészítés:
A 7 dkg élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. (kb. a tej felében) A maradék tejhez hozzáadjuk a 2 dl olajat a sót és langyosra melegítjük.
Kis adagonként hozzáadjuk a liszthez és dagasztjuk. Kb. 1 órát hagyjuk kelni. Ha megkelt 8 cipót formálunk belőle. (Ha nagyobb kifliket szeretnénk akkor 4 cipó is elég belőle.)
Egyesével kinyújtjuk a cipókat kör alakúra és megkenjük pizza krémmel, majd egyenlő szeletekre vágjuk.
Minden cikk szélesebbik végébe teszünk egy-egy darabka margarint és így tekerjük fel! Sütőpapíros tepsire rakjuk, megkenjük tojással, tetejére sajtot szórunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »