Pizzás kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- fél liter tej
- 2 dl olaj
- 1 ek kristálycukor
- 1 ek só
- 1 kg liszt
- 7 dkg élesztő
- 15 dkg sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez - 1 kocka margarin
- 1 tubus pizzakrém
Elkészítés:
A 7 dkg élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. (kb. a tej felében) A maradék tejhez hozzáadjuk a 2 dl olajat a sót és langyosra melegítjük.
Kis adagonként hozzáadjuk a liszthez és dagasztjuk. Kb. 1 órát hagyjuk kelni. Ha megkelt 8 cipót formálunk belőle. (Ha nagyobb kifliket szeretnénk akkor 4 cipó is elég belőle.)
Egyesével kinyújtjuk a cipókat kör alakúra és megkenjük pizza krémmel, majd egyenlő szeletekre vágjuk.
Minden cikk szélesebbik végébe teszünk egy-egy darabka margarint és így tekerjük fel! Sütőpapíros tepsire rakjuk, megkenjük tojással, tetejére sajtot szórunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

