Pizzás kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél liter tej
- 2 dl olaj
- 1 ek kristálycukor
- 1 ek só
- 1 kg liszt
- 7 dkg élesztő
- 15 dkg sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- 1 kocka margarin
- 1 tubus pizzakrém
Elkészítés:
A 7 dkg élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. (kb. a tej felében) A maradék tejhez hozzáadjuk a 2 dl olajat a sót és langyosra melegítjük.
Kis adagonként hozzáadjuk a liszthez és dagasztjuk. Kb. 1 órát hagyjuk kelni. Ha megkelt 8 cipót formálunk belőle. (Ha nagyobb kifliket szeretnénk akkor 4 cipó is elég belőle.)
Egyesével kinyújtjuk a cipókat kör alakúra és megkenjük pizza krémmel, majd egyenlő szeletekre vágjuk.
Minden cikk szélesebbik végébe teszünk egy-egy darabka margarint és így tekerjük fel! Sütőpapíros tepsire rakjuk, megkenjük tojással, tetejére sajtot szórunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »