Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kifli chips recept

Kifli chips
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 5 db kifli (szikkadt)
    • 2 dl napraforgó olaj
    • 1 kk fokhagymapor
    • 1 teáskanál zöldfűszer
    • 1 kk fűszerpaprika (csípős vagy csemege)
    • 1 kk só

    Elkészítése:

    Az olajban elkeverjük a fűszereket, fokhagymát, zöldfűszert, fűszerpaprikát, sót ízlés szerint. Ha nincs fokhagymapor, 2-3 gerezdet préselünk bele. A paprika, aki szereti, lehet csípős is. A sütőt beállítjuk 180 fokra hőlégkeverésre (mert majd később át kell állítani).

    A kifliket 0,5 cm vastagra felszeleteljük. (Ezalatt is összeérnek a fűszerek ízei.) Betesszük a kiflit a sütőbe száradni, de nem sütjük meg pirítósnak! Ha megszáradtak, kivesszük és kiöntjük, a tepsit kiolajozzuk kicsivel több olajjal vékonyan. A kifli szeleteteket egy rétegben sorba betesszük a tepsibe. A tetejüket ecsettel megkenjük, hiszen a másik felét már az olajba tettük.

    A sütőt átállítjuk 180-ról 220 fokra hőlégkeverésen, és 3-4 perc alatt pirosra sütjük.

    Ha kihűlt, szalvétával bélelt kínálótálba tesszük.

    Tipp:

    A maradékot (ami ritkán fordul elő) jól záródó dobozba teszem. Sokáig eláll. Amikor utazunk hosszabb útra, jó szolgálatot szokott tenni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá