Kifli chips recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5 db kifli (szikkadt)
- 2 dl napraforgó olaj
- 1 kk fokhagymapor
- 1 teáskanál zöldfűszer
- 1 kk fűszerpaprika (csípős vagy csemege)
- 1 kk só
Elkészítése:
Az olajban elkeverjük a fűszereket, fokhagymát, zöldfűszert, fűszerpaprikát, sót ízlés szerint. Ha nincs fokhagymapor, 2-3 gerezdet préselünk bele. A paprika, aki szereti, lehet csípős is. A sütőt beállítjuk 180 fokra hőlégkeverésre (mert majd később át kell állítani).
A kifliket 0,5 cm vastagra felszeleteljük. (Ezalatt is összeérnek a fűszerek ízei.) Betesszük a kiflit a sütőbe száradni, de nem sütjük meg pirítósnak! Ha megszáradtak, kivesszük és kiöntjük, a tepsit kiolajozzuk kicsivel több olajjal vékonyan. A kifli szeleteteket egy rétegben sorba betesszük a tepsibe. A tetejüket ecsettel megkenjük, hiszen a másik felét már az olajba tettük.
A sütőt átállítjuk 180-ról 220 fokra hőlégkeverésen, és 3-4 perc alatt pirosra sütjük.
Ha kihűlt, szalvétával bélelt kínálótálba tesszük.
Tipp:
A maradékot (ami ritkán fordul elő) jól záródó dobozba teszem. Sokáig eláll. Amikor utazunk hosszabb útra, jó szolgálatot szokott tenni.