Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós kalács recept

Sós kalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 5-7 dkg cukor
    • 3 dkg só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és egy a kenéshez
    • 5 dl tej
    • 5 dkg vaj vagy 2 ek olaj

    Elkészítése:

    Kelt tésztát készítünk,amit 1,5 órán keresztül pihentetünk.

    Két részre osztjuk és megfonjuk (2 kalács lesz belőle).

    Vajazott tepsibe tesszük és fél óráig még kelesztjük.

    Megkenjük tojással és kikent tepsiben, 180 fokon szép pirosra sütjük.

    Nagyon finom felszeletelve vajjal, margarinnal és egy kis felvágottal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá