Sós kalács recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 5-7 dkg cukor
- 3 dkg só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és egy a kenéshez
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj vagy 2 ek olaj
Elkészítése:
Kelt tésztát készítünk,amit 1,5 órán keresztül pihentetünk.
Két részre osztjuk és megfonjuk (2 kalács lesz belőle).
Vajazott tepsibe tesszük és fél óráig még kelesztjük.
Megkenjük tojással és kikent tepsiben, 180 fokon szép pirosra sütjük.
Nagyon finom felszeletelve vajjal, margarinnal és egy kis felvágottal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.