Mini pizza (Pizzette) recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 250 ml víz
- 4 dkg vaj
- 1 lapos kk cukor
- 1 ek olíva olaj
- 1 ek só
- 12 g élesztő ( ha legalább 2 órát kelesztjük, ha csak 1 órát, akkor 25g)
Feltét:
- friss paradicsom vagy paradicsom szósz
- mozzarella
- oregáno
- olíva olaj
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk. A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, sózzuk, majd hozzáadjuk az élesztős vizet, a maradék vizet, 1 kanál olíva olajat és összedolgozzuk. Langyos helyre tesszük és 2 órán át kelesztjük. Kinyújtjuk 3-6 mm vastagra és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A közepét egy kicsit megnyomkodjuk, ide kerül majd a töltelék.
Mindegyikre teszünk 1 kávéskanál paradicsom szószt, és 200 fokon sütjük 5 percig. Kivesszük, majd teszünk rá egy szelet mozzarellát, egy kevés oregánót és egy csepp olíva olajat, és visszatesszük 5-10 percre sülni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »