Mini pizza (Pizzette) recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 250 ml víz
- 4 dkg vaj
- 1 lapos kk cukor
- 1 ek olíva olaj
- 1 ek só
- 12 g élesztő ( ha legalább 2 órát kelesztjük, ha csak 1 órát, akkor 25g)
Feltét:
- friss paradicsom vagy paradicsom szósz
- mozzarella
- oregáno
- olíva olaj
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk. A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, sózzuk, majd hozzáadjuk az élesztős vizet, a maradék vizet, 1 kanál olíva olajat és összedolgozzuk. Langyos helyre tesszük és 2 órán át kelesztjük. Kinyújtjuk 3-6 mm vastagra és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A közepét egy kicsit megnyomkodjuk, ide kerül majd a töltelék.
Mindegyikre teszünk 1 kávéskanál paradicsom szószt, és 200 fokon sütjük 5 percig. Kivesszük, majd teszünk rá egy szelet mozzarellát, egy kevés oregánót és egy csepp olíva olajat, és visszatesszük 5-10 percre sülni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

