Legyező recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 7,5 dkg margarin
- pici só
- 1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- kakaópor ízlés szerint
- porcukor ízlés szerint
Elkészítése:
Egy kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet átszitáljuk, majd a felfuttatott élesztővel, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, sóval és citromhéjjal összekeverjük, majd dagasztjuk. Langyos helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt finomat átgyúrjuk és lisztezett deszkán 5 darabra vágjuk. Cipókat formázunk belőle és kb 0,5 cm vastagra kisodorjuk, olajjal lekenjük és cukrozott kakaóval megszórjuk.
Feltekerjük mint egy bejglit, 1 cm-es darabokra bevágjuk, de nem egészen, csak a 6. bevágásnál vágjuk át teljesen. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, még egyszer kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »