Legyező recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 7,5 dkg margarin
- pici só
- 1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- kakaópor ízlés szerint
- porcukor ízlés szerint
Elkészítése:
Egy kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet átszitáljuk, majd a felfuttatott élesztővel, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, sóval és citromhéjjal összekeverjük, majd dagasztjuk. Langyos helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt finomat átgyúrjuk és lisztezett deszkán 5 darabra vágjuk. Cipókat formázunk belőle és kb 0,5 cm vastagra kisodorjuk, olajjal lekenjük és cukrozott kakaóval megszórjuk.
Feltekerjük mint egy bejglit, 1 cm-es darabokra bevágjuk, de nem egészen, csak a 6. bevágásnál vágjuk át teljesen. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, még egyszer kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »