Kefires pogácsa gyorsan recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 csapott tk só
- 1 tasak sütőpor
- 1 púpos ek tyúkzsír (kb. 5 dkg)
- 1 nagydoboz kefir (33 dkg)
- 15 dkg sajt a tetejére
Elkészítése:
A lisztet egy tálba elkeverjük a sóval, a sütőporral. Hozzáadjuk a zsírt, (ami lehet akár sertés, vagy kacsa, vagy mangalica is) a kefirt.
Jól összedolgozzuk. Ha kicsit ragacsos, akkor lisztezett felületen átdolgozzuk.
Majd ujjnyi vastagra elnyújtjuk. Egy kisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk egy kevés helyet hagyva a pogácsák között.
A tetejüket bőven megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 22 perc alatt megsütjük. (Nekem ennyi idő alatt lett szép barna a sajt a tetején.)
Tipp:
Kaptam Anyukámtól egy pogácsa receptet, mégpedig egy sütőporosat. Kicsit hitetlenkedtem, mert nekem a hajtogatott és élesztős változat a kedvencem, de csak hajtott a kíváncsiság. Az a legjobb benne, hogy nincs semmi pihentetés, az egész munka vele kb. 15 perc és a többit a sütő végzi.
Ami azt jelenti, hogy szűk háromnegyed óra alatt egy nagy tepsi pogácsa készül el. Nagyon kellemesen csalódtam, mert egy puha belsejű, a sajttól ropogós tetejű finomságot kaptam és még tojás sem kell hozzá. Mindenkinek nagyon ízlett, biztos vagyok benne, hogy nem utoljára készült nálunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »