Kefires pogácsa gyorsan recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 csapott tk só
- 1 tasak sütőpor
- 1 púpos ek tyúkzsír (kb. 5 dkg)
- 1 nagydoboz kefir (33 dkg)
- 15 dkg sajt a tetejére
Elkészítése:
A lisztet egy tálba elkeverjük a sóval, a sütőporral. Hozzáadjuk a zsírt, (ami lehet akár sertés, vagy kacsa, vagy mangalica is) a kefirt.
Jól összedolgozzuk. Ha kicsit ragacsos, akkor lisztezett felületen átdolgozzuk.
Majd ujjnyi vastagra elnyújtjuk. Egy kisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk egy kevés helyet hagyva a pogácsák között.
A tetejüket bőven megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 22 perc alatt megsütjük. (Nekem ennyi idő alatt lett szép barna a sajt a tetején.)
Tipp:
Kaptam Anyukámtól egy pogácsa receptet, mégpedig egy sütőporosat. Kicsit hitetlenkedtem, mert nekem a hajtogatott és élesztős változat a kedvencem, de csak hajtott a kíváncsiság. Az a legjobb benne, hogy nincs semmi pihentetés, az egész munka vele kb. 15 perc és a többit a sütő végzi.
Ami azt jelenti, hogy szűk háromnegyed óra alatt egy nagy tepsi pogácsa készül el. Nagyon kellemesen csalódtam, mert egy puha belsejű, a sajttól ropogós tetejű finomságot kaptam és még tojás sem kell hozzá. Mindenkinek nagyon ízlett, biztos vagyok benne, hogy nem utoljára készült nálunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

