Karácsonyi pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 50 dkg rétesliszt
- 2,5 dl tej
- 0,5 l meleg víz
- 3 dkg élesztő
- só
- 2 dl olaj
Feltéthez:
- ketchup
- oregánó
- kakukkfű vagy pizzakrém
- bármilyen szalámi
- paradicsom
- paprika
- lilahagyma
- zöldhagyma vagy más tetszés szerinti zöldségek
- sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük. A tejben pici cukorral az élesztőt futtatjuk előtte. Kelesztjük.
Kelesztés után kinyújtjuk és tetszőleges karácsonyi formával kiszaggatjuk. Tepsibe tesszük. Tetejüket megkenjük ketchuppal, megszórjuk oregánóval, kakukkfűvel vagy pizza krémmel kenjük. Ráreszelünk sajtot.
A szalámikat (lehet több féle is) kis csíkokra vágjuk és a zöldség féléket is. Elhelyezzük a pizzánkon, minél színesebb, annál jobban mutat, majd sütjük.
Tipp:
A tészta hűtőben egy hétig tárolható, ha nem akarjuk mindet egyszerre elkészíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »