Káposztás töltött kiflik recept

Elkészítése:
A friss élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit egy kevéske liszttel betakarunk.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a margarint, a tojást és alaposan kidagasztjuk. Letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Amíg kel, elkészítjük a tölteléket. A megtisztított káposzta felső leveleit eltávolítjuk, ha van rajta sérült rész, azt is. A torzsája kivételével a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy magasabb serpenyőben olajat forrósítunk, amin megpirítjuk a reszelt káposztát. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, majd hagyjuk kihűlni.
A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk, cipókat formálunk és letakarva hagyjuk 10 percet kelni. Majd az egyik cipót kb. 4 mm vastagra és kör alakúra elnyújtjuk, 8 részre vágjuk. Minden rész szélesebb végére teszünk kb. 1 teáskanálnyi tölteléket, majd feltekerjük, és kifli formára hajtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól kicsit távolabb úgy, hogy a kifli hajtás része alulra kerüljön. Majd a másik cipóval is megismételjük a műveletet. Addig hagyjuk kelni, míg bemelegszik a sütő.
A kifliket lekenjük egy kisebb, felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokon hőlégkeveréssel (vagy 200 fokon alul-felülsütéssel) 15 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
További képek és fázisfotók megtekinthetők a blogon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »