Kacsatöpörtyűs pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 4 dl tej
- 3 dkg friss élesztő
- 1 tk cukor
- 10 dkg kacsazsír
- 10 dkg kacsatöpörtyű
- 1 ek só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag a szóráshoz
Elkészítése:
A töpörtyűt ledarálom, az élesztőt 1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatom.
Egy tálba szórom a lisztet, sózom, a közepébe mélyedést csinálok, beleteszem a kacsatöpörtyűt és zsírt, a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet. Összedolgozom a hozzávalókat. Egy közepesen lágy masszát kapok, majd langyos helyen pihentetem fél órára.
Kelesztés után lisztezett munkalapra borítom, és fél cm vastagságúra nyújtom. Megkenem az elkevert tojással, majd hajtogatom: a felső harmadot le, az alsó harmadot fel, majd a bal harmadot jobbra, végül a jobb harmadot balra hajtom.
Pihentetés nélkül újból kinyújtom fél cm vastagságúra, újból megkenem a tojással, és megismételem a hajtogatást.
A hajtogatott tésztát pihentetés nélkül 1-1,5 cm vastagságúra nyújtom, és 3 cm pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A maradékot összegyúrom, és azt is kiszaggatom.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakom, tetejüket megkenem tojással, és megszórom szezámmaggal.
Meleg helyen 20 percig kelesztem, majd előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm.
A kacsatöpörtyűs pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 37 g
Zsír: 16 g