Jugó kifli recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz. Bedagasztjuk, majd 5 cipóra osszuk. 1 órát kelesztjük. Ha megkelt cipónként kinyújtjuk, 8 felé vágjuk ,és kifliket formázunk belőle. Majd megkenjük a tojás sárgájával.Végül a tetejére reszelt sajtot szórunk. Még egy 1/2 órát hagyjuk kelni. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 20 perc alatt megsül.
Tipp:
Ki-ki szájíze szerint tehet bele több sót is. A sajt is elhagyható,akkor egy picit még sózzuk meg a tetejét. Nálunk már minden hétvégén “kötelező” rágcsálni való lett. :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »