Jugó kifli recept
Ők is elkészítették
 
                            Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz. Bedagasztjuk, majd 5 cipóra osszuk. 1 órát kelesztjük. Ha megkelt cipónként kinyújtjuk, 8 felé vágjuk ,és kifliket formázunk belőle. Majd megkenjük a tojás sárgájával.Végül a tetejére reszelt sajtot szórunk. Még egy 1/2 órát hagyjuk kelni. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 20 perc alatt megsül.
Tipp:
Ki-ki szájíze szerint tehet bele több sót is. A sajt is elhagyható,akkor egy picit még sózzuk meg a tetejét. Nálunk már minden hétvégén “kötelező” rágcsálni való lett. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
 
											
											
 
 
 