Joghurtos – tejfölös rudak recept
Elkészítése:
A lisztet átszitálom és elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt, a tejfölt óvatosan adagolva tésztát gyúrok belőle. Pihentetés nélkül kb ujjnyi vastagra nyújtom, lekenem tojással és vékony rudakat vágok belőle.
Sütőpapírozott vagy kivajazott, lisztezett nagy tepsibe vagy sütőlemezre sorakoztatom őket, úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. 180 fokon kb 20-25 percig sütjük (sütőnként ez az érték változhat).
Nem kell bele semmilyen térfogatnövelő szer. Persze aki használni akar tegyen bele nyugodtan ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


