Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurtos pogácsa recept

Joghurtos pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg liszt
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna
    • 500 ml natúr joghurt
    • 1 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1,5 tk só
    • 1 mk cukor
    • 7,5 dkg margarin
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A lekenéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája + pici tej

    Elkészítése:

    A lisztet a szódabikarbónával,sóval összekeverjük. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, a közepébe mélyedést készítünk.

    Az élesztőt felfuttatjuk a cukrozott, langyos tejben és a mélyedésbe öntjük. Beleütünk egy tojást, beletesszük a joghurtot, és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Konyharuhával letakarva, langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.

    Ha megkelt, átgyúrjuk, majd kb. 1,5 cm vastagságúra sodorjuk. Pogácsaszaggatóval bevagdossuk a tetejét, és kis pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojás és tej keverékével lekenjük.

    Szezámmaggal megszórjuk és 200 fokra melegített sütőben megsütjük.
    Finom, könnyű pogácsa a végeredmény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá