Joghurtos pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztet a szódabikarbónával,sóval összekeverjük. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, a közepébe mélyedést készítünk.
Az élesztőt felfuttatjuk a cukrozott, langyos tejben és a mélyedésbe öntjük. Beleütünk egy tojást, beletesszük a joghurtot, és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Konyharuhával letakarva, langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
Ha megkelt, átgyúrjuk, majd kb. 1,5 cm vastagságúra sodorjuk. Pogácsaszaggatóval bevagdossuk a tetejét, és kis pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojás és tej keverékével lekenjük.
Szezámmaggal megszórjuk és 200 fokra melegített sütőben megsütjük.
Finom, könnyű pogácsa a végeredmény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »