Joghurtos pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztet a szódabikarbónával,sóval összekeverjük. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, a közepébe mélyedést készítünk.
Az élesztőt felfuttatjuk a cukrozott, langyos tejben és a mélyedésbe öntjük. Beleütünk egy tojást, beletesszük a joghurtot, és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Konyharuhával letakarva, langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
Ha megkelt, átgyúrjuk, majd kb. 1,5 cm vastagságúra sodorjuk. Pogácsaszaggatóval bevagdossuk a tetejét, és kis pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojás és tej keverékével lekenjük.
Szezámmaggal megszórjuk és 200 fokra melegített sütőben megsütjük.
Finom, könnyű pogácsa a végeredmény.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »