Hot-dog recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 4,5 dl tej (vagy víz)
- 5 dkg élesztő
- 5 dkg olaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 8 szál virsli
- sajt
Elkészítése:
Megmelegítjük a tejet, de ne legyen forró. Beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percre félretesszük meleg helyre. Ennyi idő alatt szépen felhabosodik az élesztő.
Ezután hozzáöntjük a lisztet és a sót, és összegyúrjuk. Hozzáöntjük az olajat, és szép simára dagasztjuk. Nagyjából 5 perc dagasztás elég. Majd meleg helyen 45 perc alatt megkelesztjük.
Nyolc részre osztjuk a tésztát, zsemle alakúra formázzuk, majd pihentetjük 10-15 percet. Vékony téglalap alakúra nyújtjuk, ráfektetjük a szárazra törölt virslit, majd feltekerjük.
Megkenjük őket tejjel, és újabb 10 percet pihentetjük (hogy kicsit megszikkadjon rajta a tej). Ezután újra megkenjük őket tejjel, és ekkor szórjuk meg reszelt sajttal, ha szeretnénk.
170 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket (akkor sült át teljesen, mikor már az alja sem fehér).
A hot-dog kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

