Hot dog recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dl langyos tej
- 1 tk cukor
- 5 dkg élesztő
- 2 ek tejpor (elhagyható)
- 1 dl olaj
- 2-3 tk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- virsli
Elkészítése:
A tejet megmelegítjük, beletesszük a cukrot, majd az élesztőt, amit megfuttatunk benne, ez nagyjából 5 perc.
A liszthez hozzáadjuk a sót, tejport, majd a tejet az élesztővel és végül az olajat. Jól összegyúrjuk. Kb fél óráig letakarva pihentetjük, addig a tészta a duplájára fog dagadni.
Ha megvan, a tésztát 5 részre osztjuk. Ezeket közepes nagyságú téglalapokká nyújtjuk (25 cm átmérőnél ne legyen nagyobb).
Az egyik sarkától kezdve feltekerjük, majd középen félbevágjuk őket.
Mehet is a sütőpapírral kibélel tepsibe. Ha van egy kis időnk, még 20 percig hagyjuk őket állni, de nem szükséges. A tetejüket még megkenjük tojással, majd mehetnek is az előmelegített sütőbe. 180 fokon sütjük, nagyjából 20 percig. Minden sütő más, ezért figyeljünk oda az időre, mert lehet, hogy máshol kevesebb is elegendő.
Amíg a kiflik sülnek megfőzzük a virsliket. Érdemes roppanós fajtát vásárolni. A kifliket miután megsültek hagyjuk kihűlni.
Kétféleképpen is készíthetjük a hot dogot. Vagy a hagyományos felszúrós módszerrel – ilyenkor egy fakanál segítségével lyukat fúrunk a kiflibe, vagy pedig az amerikai módszerrel – csak félbevágjuk és így töltjük meg a kiflit. Ebben az esetben a mustár és ketchup mellett tehetünk bele karikázott uborkát, pirított hagymát is.
A hagymákat vékony szeletekre vágjuk, lisztbe forgatjuk, majd forró olajban hirtelen kisütjük. Papírtörlőre tesszük, és megvárjuk, míg az olajat teljesen magába szívja a papír. Nálunk ezúttal a hagyományos hot dog készült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »