Hot dog recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dl langyos tej
- 1 tk cukor
- 5 dkg élesztő
- 2 ek tejpor (elhagyható)
- 1 dl olaj
- 2-3 tk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- virsli
Elkészítése:
A tejet megmelegítjük, beletesszük a cukrot, majd az élesztőt, amit megfuttatunk benne, ez nagyjából 5 perc.
A liszthez hozzáadjuk a sót, tejport, majd a tejet az élesztővel és végül az olajat. Jól összegyúrjuk. Kb fél óráig letakarva pihentetjük, addig a tészta a duplájára fog dagadni.
Ha megvan, a tésztát 5 részre osztjuk. Ezeket közepes nagyságú téglalapokká nyújtjuk (25 cm átmérőnél ne legyen nagyobb).
Az egyik sarkától kezdve feltekerjük, majd középen félbevágjuk őket.
Mehet is a sütőpapírral kibélel tepsibe. Ha van egy kis időnk, még 20 percig hagyjuk őket állni, de nem szükséges. A tetejüket még megkenjük tojással, majd mehetnek is az előmelegített sütőbe. 180 fokon sütjük, nagyjából 20 percig. Minden sütő más, ezért figyeljünk oda az időre, mert lehet, hogy máshol kevesebb is elegendő.
Amíg a kiflik sülnek megfőzzük a virsliket. Érdemes roppanós fajtát vásárolni. A kifliket miután megsültek hagyjuk kihűlni.
Kétféleképpen is készíthetjük a hot dogot. Vagy a hagyományos felszúrós módszerrel – ilyenkor egy fakanál segítségével lyukat fúrunk a kiflibe, vagy pedig az amerikai módszerrel – csak félbevágjuk és így töltjük meg a kiflit. Ebben az esetben a mustár és ketchup mellett tehetünk bele karikázott uborkát, pirított hagymát is.
A hagymákat vékony szeletekre vágjuk, lisztbe forgatjuk, majd forró olajban hirtelen kisütjük. Papírtörlőre tesszük, és megvárjuk, míg az olajat teljesen magába szívja a papír. Nálunk ezúttal a hagyományos hot dog készült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »