Házi pizzás kiflik recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 6 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 10 dkg vaj
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál só
- sütőpapír
- pizzakrém
- 20 dkg trappista sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt megfuttatom egy kevés cukros tejben, és utána az élesztővel együtt az összes hozzávalót összegyúrom: liszt, tej élesztő, olvasztott vaj, cukor, só, tojás.
Mikor kész a tészta kettéosztom két cipóra, és fél órát még hagyom kelni.
A cipókat 2 hosszú téglalapra nyújtom, és felvagdosom késsel vagy derelyevágóval háromszögekre.
A szélesebb részénél kezdve feltekerjem, és kifli alakúra formázom, megkenem pizzakrémmel, és rakok rá két kis darab sajtot, úgy tekerem fel alulról a szélesebb részétől a háromszög csúcsa felé, bekenem a kifliket tojássárgával.
Előmelegítem a sütőt, és az első adagot 20 percet alatt megsütöm, a következő 2 adagot 15-16 perc alatt.
Ez nagy adag, 20 nagy kifli lesz belőle, én a felét szoktam megcsinálni. Vendégségbe viszont kell a teljes adag, mert nagyon hamar elfogy :).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

