Házi fehér kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók fél kg kenyérhez:
- 0,5 kg liszt
- 1 kiskanál cukor
- 2 kiskanál só
- 0,5 g instant élesztő
- 2,5 dl meleg, de nem forró víz
Elkészítése:
Lisztet tálba tesszük hozzáadjuk a hozzávalókat és 10-15 percig dagasztjuk, majd 40 percig meleg helyen letakarva kelesztjük. Ekkora már duplájára dagad, és újból át gyúrjuk a tésztát, majd tepsire tesszük és 25-30 percig megint hagyjuk kelni, de már nem kell letakarni.
Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra és egy kis lábasba vizet teszünk a sütőbe a párásításhoz. A tésztát megformázzuk és bevagdossuk, és vízzel át kenjük sütőbe tesszük. 30-40 percig sütjük, ha kész van hagyjuk egy kicsit kihűlni könnyebb szeletelni.
Tipp:
Olajjal kenem ki a tepsit, mert a papírhoz nekem oda ragadt az első és nem tudtam levenni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »