Házi fehér kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók fél kg kenyérhez:
- 0,5 kg liszt
- 1 kiskanál cukor
- 2 kiskanál só
- 0,5 g instant élesztő
- 2,5 dl meleg, de nem forró víz
Elkészítése:
Lisztet tálba tesszük hozzáadjuk a hozzávalókat és 10-15 percig dagasztjuk, majd 40 percig meleg helyen letakarva kelesztjük. Ekkora már duplájára dagad, és újból át gyúrjuk a tésztát, majd tepsire tesszük és 25-30 percig megint hagyjuk kelni, de már nem kell letakarni.
Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra és egy kis lábasba vizet teszünk a sütőbe a párásításhoz. A tésztát megformázzuk és bevagdossuk, és vízzel át kenjük sütőbe tesszük. 30-40 percig sütjük, ha kész van hagyjuk egy kicsit kihűlni könnyebb szeletelni.
Tipp:
Olajjal kenem ki a tepsit, mert a papírhoz nekem oda ragadt az első és nem tudtam levenni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »