Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hajtovány recept

Hajtovány
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 3 dl tej
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga (nagy)
    • 0,5 dl olaj
    • 2 tk só (v.ízlés szerint)
    • 1 mk cukor
    • 2,5 dkg élesztő (friss)
    • lekenéshez 1 kicsi  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Sajtos töltelék hozzávalói:

    • 10 dkg sajt
    • 10 dkg margarin
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 tk só

    Elkészítése:

    Az élesztő futtassuk fel 1 dl langyos-cukros tejben. Ezután a tojássárgát keverjük össze a maradék langyos tejjel, az olajjal, és a felfuttatott élesztővel.A lisztet keverjük össze a sóval.

    A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a tejes-élesztős keveréket, majd kanalazzuk rá a lisztet. Ezután indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát. (természetesen kézzel is dagaszthatjuk!)

    Amikor a gép végzett a dagasztással, tegyük át a tésztát egy lisztezett kelesztőtálba, és meleg helyen, kelesszük egy órán át. Ezután borítsuk a megkelt tésztát lisztezett felületre, és nyújtsuk ki vékonyra, majd kenjük meg a sajtos töltelékkel.

    A sajtot reszeljük le, majd adjuk hozzá a lágy margarint, a sót, és az egész tojást, majd keverjük alaposan össze. A vékonyra kinyújtott tésztára kanalazzuk rá a sajtos keveréket, majd egyenletesen kenjük meg vele a tésztát. Ezután tekerjük fel mint a bejglit, majd éles késsel vágjuk fel trapéz alakúra.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük egymástól távolabb a felvágott tésztát, majd konyharuhával takarjuk le, és szobahőmérsékleten kelesszük még 20 percig. (sütés közben megfog nőni a tészta, ezért legyen közöttük elég távolság)

    Ezután az újrakelesztett tészta tetejét kenjük le felvert tojással, és ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép pirosra. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

    Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd úgy kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá