Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg darált tepertő
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek só
- 3 dkg élesztő
- kb 2-3 dl tej
- csipet cukor
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy csipet cukorral, majd a töpörtyű kivételével a többi alapanyaghoz adjuk. Jól kidolgozzuk, összegyúrjuk (ha szükséges, tejet még adhatunk hozzá).
Kinyújtjuk, darált tepertővel megkenjük, majd hajtogatjuk. Meleg helyen pihentetjük és fél óránként újra kinyújtjuk és újra hajtogatjuk, majd pihentetjük. Összesen 3 hajtogatásra lesz szükségünk.
A végén lisztezett felületen kinyújtjuk, a tetejét éles késsel bevagdaljuk, majd pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk.
Tetejét megkenjük tojássárgájával és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 15-20 perc).
A hajtogatott tepertős pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 361 kcal
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 37 g
Zsír: 19 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 37 g
Zsír: 19 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.