Gyors sajtos pogácsa recept
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd elkeverjük a sóval és a cukorral. Az élesztőt elmorzsoljuk, és elkeverjük a langyos tejfölben, majd hozzáadjuk a liszthez a tojásokkal együtt, és összegyúrjuk a tésztát.
Ha esetleg ragadna, akkor egy kevés liszt mehet hozzá. Egyből kinyújtjuk vékonyra, és összehajtjuk.
15 perc pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét megkenjük felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk, és tepsibe tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Szép leveles lesz és omlós.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


