Gyors sajtos pogácsa recept

Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd elkeverjük a sóval és a cukorral. Az élesztőt elmorzsoljuk, és elkeverjük a langyos tejfölben, majd hozzáadjuk a liszthez a tojásokkal együtt, és összegyúrjuk a tésztát.
Ha esetleg ragadna, akkor egy kevés liszt mehet hozzá. Egyből kinyújtjuk vékonyra, és összehajtjuk.
15 perc pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét megkenjük felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk, és tepsibe tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Szép leveles lesz és omlós.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »