Gyors sajtos pogácsa recept
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd elkeverjük a sóval és a cukorral. Az élesztőt elmorzsoljuk, és elkeverjük a langyos tejfölben, majd hozzáadjuk a liszthez a tojásokkal együtt, és összegyúrjuk a tésztát.
Ha esetleg ragadna, akkor egy kevés liszt mehet hozzá. Egyből kinyújtjuk vékonyra, és összehajtjuk.
15 perc pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét megkenjük felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk, és tepsibe tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Szép leveles lesz és omlós.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


