Gyors kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- só
- 4 dkg olvasztott vaj
- 2 ek tejföl
- 2,5 dl tej
Elkészítése:
Először a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd a nedveseket, majd összekeverjük, és jól összegyúrjuk a tésztát. Letakarva, fél órán keresztül kelesszük.
A sütőt közben melegítsük elő 170 fokra, a megkelt tésztát nyújtsuk ki kb. fél cm vastagságú körre, majd 8 egyenlő cikkre vágjuk fel. A kifliket mindig a szélesebb végétől kezdjük feltekerni.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezve, további 20-30 percet pihentessük letakarva.
A kifliket vízzel kenjük át, majd helyezzük a meleg sütőbe, és kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Frissen, melegen, finom vajjal mennyei reggelit kapunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »