Gyors kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- só
- 4 dkg olvasztott vaj
- 2 ek tejföl
- 2,5 dl tej
Elkészítése:
Először a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd a nedveseket, majd összekeverjük, és jól összegyúrjuk a tésztát. Letakarva, fél órán keresztül kelesszük.
A sütőt közben melegítsük elő 170 fokra, a megkelt tésztát nyújtsuk ki kb. fél cm vastagságú körre, majd 8 egyenlő cikkre vágjuk fel. A kifliket mindig a szélesebb végétől kezdjük feltekerni.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezve, további 20-30 percet pihentessük letakarva.
A kifliket vízzel kenjük át, majd helyezzük a meleg sütőbe, és kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Frissen, melegen, finom vajjal mennyei reggelit kapunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

