Fokhagymás tökmagos kenyérkoszorú recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 12,5 margarin
- 10 dkg tökmag
- 1 tk só
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 ek kristálycukor
- 3 dkg élesztő
- 3 dl víz
- kevés őrölt fehér bors
Elkészítése:
Langyos vízzel elkeverjük a cukrot, 1 ek lisztet, és az élesztőt, majd langyos helyre tesszük és hagyjuk felfutni. A maradék lisztet átszitáljuk, és elkeverjük a sóval, a tökmag felével, a zúzott fokhagymával valamint az olvasztott margarinnal. Ezt követően hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és jól összedolgozzuk.
A tésztát letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára tesszük, és három egyenlő részre osztjuk. Először cipókat készítünk, majd vékony rudakat sodrunk belőlük, és hármas fonással összefonjuk a szálakat, melyből végül egy koszorút készítünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük tojással, rászórjuk a megmaradt tökmagot, és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »