Finom pogácsa recept

Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg zsír
- 1 pohár tejföl
- 1 leves merőkanál tej
- 3 dkg élesztő
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 csapott teáskanál só
Elkészítése:
A 3 dkg élesztőt 1 dl langyos tejben megfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a zsírral, a tejföllel, a megfuttatott élesztővel, valamint a 3 tojássárgával és a sóval.
Konyharuhával letakart tálban, langyos helyen kelesztjük. Lisztezett deszkán másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, éles késsel bekockázzuk és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A tetejét tojással kenjük meg. Tepsibe sorakoztatjuk. Hideg sütőbe tesszük. Amíg melegszik, a tészta szépen megkel. Forró sütőben világosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »