Finom pogácsa recept

Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg zsír
- 1 pohár tejföl
- 1 leves merőkanál tej
- 3 dkg élesztő
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 csapott teáskanál só
Elkészítése:
A 3 dkg élesztőt 1 dl langyos tejben megfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a zsírral, a tejföllel, a megfuttatott élesztővel, valamint a 3 tojássárgával és a sóval.
Konyharuhával letakart tálban, langyos helyen kelesztjük. Lisztezett deszkán másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, éles késsel bekockázzuk és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A tetejét tojással kenjük meg. Tepsibe sorakoztatjuk. Hideg sütőbe tesszük. Amíg melegszik, a tészta szépen megkel. Forró sütőben világosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »