Diós-sajtos ropogós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
20-22 darabhoz:
- 2 csomag vajas-leveles tésztalap
- 3-4 dkg dió
- 2-3 ek tejföl
- 5 dkg sajt
- só
Elkészítése:
Először a diót egy kissé megpirítjuk száraz serpenyőben, de csak leheletnyit. Vigyázzunk, ne égjen meg!
Ettől finomabb íze lesz a ropogósnak. Miután kihűlt, megdaráljuk.
A vajas tésztalapokat vékonyan elnyújtjuk két egyforma darabra, az egyiket vékonyan megkenjük tejföllel, meghintjük a darált dióval, eloszlatjuk rajta.
A másik lapot ráhelyezzük, nagyjából ráillesztjük, és a sodrófával egyszer átsimítjuk, hogy jól rátapadjon az alsó rétegre.
A második lap tetejét is megkenjük tejföllel, egyenletesen megszórjuk egy kevés sóval, és meghintjük a reszelt sajttal.
Kezünkkel rányomkodjuk, és derelye-, vagy tésztavágóval 2 cm-es csíkokra vágjuk, majd ezeket a hosszú csíkokat félbe vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben, 190 fokon, 10-12 perc alatt szép aranybarnára sütjük őket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »