Csavart kifli recept
Elkészítése:
A lisztbe belemorzsoljuk a margarint. Kevés cukros tejben (kb 0,5 dl) felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, utána a tejfölt és a tojást. Ízlés szerint sózzuk. Összegyúrjuk és kb fél órát kelesztjük.
Ha megkelt, átgyúrjuk és hat egyenlő részre osztjuk, kör alakúra és kb 2mm vastagra sodorjuk.
Az első lapot megkenhetjük olvasztott margarinnal (esetleg reszelt sajttal szórhatunk rá, vagy kenhetünk rá pizzakrémet, kinek mi van otthon), majd újabb lap, újabb adag krém, lap, krém és addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy. A legfelső lapra ne kenjünk semmit!
Tehát mind a hat lapot egymásra pakoljuk (közé kenve vajat, krémet, sajtot szórva), a tetejére semmit nem kell kenni!
Nyújtófával kissé ellapítjuk az egészet, majd egyenlő cikkekre vágjuk. Ha nagyobb kifliket szeretnénk, akkor kevesebb részre osszuk a tésztát.
A szélesebb feléről kezdve feltekerjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól távol.
Kb fél órát kelesztjük a tésztát, majd felvert tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük.