Baconos-leveles csavart recept

Hozzávalók:
- 500 g mirelit leveles tészta
- 200 g húsos bacon
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szezámmag
Elkészítése:
Szobahőmérsékleten kiolvasztjuk a leveles tésztát.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Enyhén lisztezett munkalapon a bacon hosszához igazítva téglalap alakúra, és kb. 3 mm vastagra nyújtjuk.
A bacon szalonna szeleteket a tetejére sorakoztatjuk, majd az egészet felcsíkozzuk. Az így kapott csíkokat a 2 végénél fogva kissé megtekerjük ellentétes irányban, majd sütőpapírral fedett tepsibe tesszük. Felvert tojással megkenegetjük, és szezámmaggal megszórjuk.
A forró sütőbe téve kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tipp:
Újabb finomság készült leveles tésztából. Most édes helyett egy sós csavart, amibe húsos szalonnát bújtattam. Nagyon hamar elkészül, ha egy kis rágcsálnivalóra vágyunk. Egyszerű fogás, kezdő háziasszonyoknak sem jelenthet problémát ;-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »