Baconos-leveles csavart recept

Hozzávalók:
- 500 g mirelit leveles tészta
- 200 g húsos bacon
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szezámmag
Elkészítése:
Szobahőmérsékleten kiolvasztjuk a leveles tésztát.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Enyhén lisztezett munkalapon a bacon hosszához igazítva téglalap alakúra, és kb. 3 mm vastagra nyújtjuk.
A bacon szalonna szeleteket a tetejére sorakoztatjuk, majd az egészet felcsíkozzuk. Az így kapott csíkokat a 2 végénél fogva kissé megtekerjük ellentétes irányban, majd sütőpapírral fedett tepsibe tesszük. Felvert tojással megkenegetjük, és szezámmaggal megszórjuk.
A forró sütőbe téve kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tipp:
Újabb finomság készült leveles tésztából. Most édes helyett egy sós csavart, amibe húsos szalonnát bújtattam. Nagyon hamar elkészül, ha egy kis rágcsálnivalóra vágyunk. Egyszerű fogás, kezdő háziasszonyoknak sem jelenthet problémát ;-)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »