A 25-ös ropi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg főtt, tört burgonya (3 közepes darab)
- 25 dkg olvasztott vaj
- 1 tk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- magok/sajt feltétnek (most mákot használtam)
Elkészítése:
A főtt krumplit törjük össze, és keverjük el az olvasztott vajjal. Szép, habos-fényes krumplipürénk lesz, sózzuk meg.
Készítsük elő az átszitált lisztet, és részletekben keverjük bele. Ha száraz lenne, nem akarna összeállni, akkor lazítsuk kevés tejjel, vagy egy evőkanál tejföllel. Ha ragadna, nem lehet labdává gyúrni, akkor kevés lisztet tegyünk hozzá.
Egy lisztezett táblára borítsuk ki, és gyúrjuk át. Kisujjunk vastagságára nyújtsuk ki, és egy felvert tojással kenjük le. Most szórjuk rá a reszelt sajtot, vagy a magokat, vagy mindkettőt egyszerre, úgy még finomabb. Vágjuk fel csíkokra.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe fektessük a ropikat, és előmelegített sütőben süssük nagyjából 20 percig. Addig vártam a kivétellel, amíg megbarnult, ropogott az alja.
A a 25-ös ropi kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 27 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »