Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós szelet recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 kicsontozott karajszelet
    • egy 1/2 kg-os zöldborsókonzerv (vagy 1 kg friss)
    • 1 kiskanál liszt
    • csipetnyi cukor
    • 5 dkg vaj
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Elkészítés:
    A vajat megforrósítjuk, a megsózott húst hirtelen kisütjük benne, és forró tálra szedjük. A levébe keverjük a lisztet, kevés zöldborsólével felengedjük, összeforraljuk, és kevés sóval meg cukorral ízesítjük. A leszűrt borsót belekeverjük, alaposan átforrósítjuk, de nem forraljuk fel, a megvagdalt petrezselyemzölddel meghintjük, végül a húsra öntjük, és azon frissen tálaljuk. Ha megfelelően adagoltuk a cukrot meg a petrezselyemzöldet, olyan mintha friss tavaszi borsóból készítettük volna. (Ha friss borsóból készül, azt vajon megpároljuk.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá