Zöldborsós szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 kicsontozott karajszelet
- egy 1/2 kg-os zöldborsókonzerv (vagy 1 kg friss)
- 1 kiskanál liszt
- só
- csipetnyi cukor
- 5 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A vajat megforrósítjuk, a megsózott húst hirtelen kisütjük benne, és forró tálra szedjük. A levébe keverjük a lisztet, kevés zöldborsólével felengedjük, összeforraljuk, és kevés sóval meg cukorral ízesítjük. A leszűrt borsót belekeverjük, alaposan átforrósítjuk, de nem forraljuk fel, a megvagdalt petrezselyemzölddel meghintjük, végül a húsra öntjük, és azon frissen tálaljuk. Ha megfelelően adagoltuk a cukrot meg a petrezselyemzöldet, olyan mintha friss tavaszi borsóból készítettük volna. (Ha friss borsóból készül, azt vajon megpároljuk.)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.