Zöldborsós sertésjava recept

Hozzávalók:
- 60 dkg. sertés szűz
- 30 dkg. zöldborsó
- 10 dkg. vaj
- 4 dl. tej
- petrezselyemzöld
- 5 dkg. liszt
- só, cukor
Elkészítése: A húst felszeljük és kiklopfoljuk, megsózzuk. A felhevített vajba beletesszük, és félig megsütjük. Hozzáadjuk a zöldborsót, tovább pirítjuk, kevés vízzel felengedjük, sóval, cukorral ízesítjük. Amikor zsírjára pirul, meghintjük liszttel, és felengedjük tejjel. Beletesszük a petrezselymet, beforraljuk, majd párolt rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »