Zöldborsós csülök recept

Hozzávalók:
- 2 mellső csülök
- 2 szál sárgarépa
- 1 kg zöldborsókonzerv (vagy 1 kg friss borsó)
- só
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A besózott csülköt kuktában vagy lábasban kevés vízzel jó puhára pároljuk. Tűzálló tálra fektetjük, a levét ráöntjük, a vékony karikákra vágott répával körülrakjuk, és a sütőben szép pirosra sütjük. Tálalás előtt a leszűrt borsót hozzákeverjük, ezzel már csak megmelegítjük, de nem forraljuk fel, és végül meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel. (Ha friss borsóból készítjük, a borsót kevés vajban megpároljuk, és így tesszük az utolsó percben a csülökhöz.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »