Zöldborsós brassói recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a brassóihoz:
- 1 kisebb sertés szűzpecsenye
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 40 dkg zöldborsó
- 2 ek olívaolaj
Sült krumpli hozzávalói:
- 6-8 szem krumpli
- só
- 3-4 ek olívaolaj
Elkészítése:
A szűzpecsenyét vágjuk fel kisebb kockára. A fokhagymát vágjuk fel apróra. A zöldborsót vegyük ki a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.(friss zöldborsóval is készíthetjük, úgy még finomabb lesz)
A felkockázott szűzpecsenyét enyhén sózzuk, és borsozzuk meg, majd keverjük össze, és hagyjuk kb. 15 percig állni, hogy az ízek átjárják.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a befűszerezett húst, és kezdjük el párolni. Amikor már kezd kifehéredni, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pároljuk 5-6 percig. Ezután adjuk hozzá a zöldborsót, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt süssük zsírjára. Tálalásig tartsuk melegen.
A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután enyhén sós vízben, pár perc alatt, főzzük félpuhára, majd szűrjük le, és hagyjuk kicsit hűlni.
Az olajat keverjük össze ízlés szerint sóval, majd öntsük rá a félpuhára főzött krumplira. Ezután kézzel, óvatosan forgassuk össze.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd terítsük el rajta az olajjal összekevert krumplit.
Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.
Tálaláskor tegyük a tányérra a sült krumplit, majd kanalazzuk rá a zöldborsós brassóit, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.