Zacskóban sült hús recept

Hozzávalók:
- Lehet különböző húsokból készíteni: sertés csülök, csirkecomb, szárny vagy akár pulykából is
- a tűzdeléshez egy kis csík szalonna és
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só,bors ízlés szerint
- sütőzacskó
Elkészítése:
A húst megtűzdelem a szalonnával (amit előzetesen legalább 1 órára fagyasztóba teszek, mert úgy könnyebb vele bánni)és a fokhagymával, majd sózom borsozom. Tyúktojás nagyságú krumplikat megpucolok és egészben rakom be a sütőzacskóba. A zacskóba előzőleg nagyon kevés étolajat öntök és “elkenem benne”. A zacskót lezárom, néhány lyukat szúrok rajta és sütőbe teszem. A hús nagyságától függően akár 1 órát (vagy többet) sütöm. Ha a végén nem szép piros a hús, a zacskót kivágom és néhány percre meg visszateszem a sütőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »