Zacskóban sült hús recept

Hozzávalók:
- Lehet különböző húsokból készíteni: sertés csülök, csirkecomb, szárny vagy akár pulykából is
- a tűzdeléshez egy kis csík szalonna és
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só,bors ízlés szerint
- sütőzacskó
Elkészítése:
A húst megtűzdelem a szalonnával (amit előzetesen legalább 1 órára fagyasztóba teszek, mert úgy könnyebb vele bánni)és a fokhagymával, majd sózom borsozom. Tyúktojás nagyságú krumplikat megpucolok és egészben rakom be a sütőzacskóba. A zacskóba előzőleg nagyon kevés étolajat öntök és “elkenem benne”. A zacskót lezárom, néhány lyukat szúrok rajta és sütőbe teszem. A hús nagyságától függően akár 1 órát (vagy többet) sütöm. Ha a végén nem szép piros a hús, a zacskót kivágom és néhány percre meg visszateszem a sütőbe.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »