Tűzdelt fokhagymás rolád recept

Hozzávalók:
- 70 dkg dagadó
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál törött bors
- 1 dl sűrű tejföl
- mustár
- só ízlés szerint
- olaj
- pirospaprika
Elkészítése:
A húst lapjában kettévágjuk úgy, hogy egy nagy kiterített lapot kapjunk. Megsózzuk, megkenjük tejföllel, mustárral és meghintjük borssal. A húsra sűrűn rászórjuk a kisebb darabokra vágott fokhagymát, ezután szorosan felcsavarjuk és fehér cérnával átkötözzük.
Kikent, tűzálló tálba fektetjük, aláöntünk fél pohár vizet (én tejet szoktam, mert attól megdagad a hús sütés közben). Az olajat összekeverjük a pirospaprikával lekenjük vele a hús tetejét.
Alufóliával lefedve, előmelegített, forró sütőben addig sütjük, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Ezután pirosra, ropogósra pirítjuk és 10 percnyi pihentetés után felszeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »