Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tűzdelt fokhagymás rolád recept

Tűzdelt fokhagymás rolád
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg dagadó
    • 10 gerezd fokhagyma
    • 1 mokkáskanál törött bors
    • 1 dl sűrű tejföl
    • mustár
    • só ízlés szerint
    • olaj
    • pirospaprika

    Elkészítése:

    A húst lapjában kettévágjuk úgy, hogy egy nagy kiterített lapot kapjunk. Megsózzuk, megkenjük tejföllel, mustárral és meghintjük borssal. A húsra sűrűn rászórjuk a kisebb darabokra vágott fokhagymát, ezután szorosan felcsavarjuk és fehér cérnával átkötözzük.

    Kikent, tűzálló tálba fektetjük, aláöntünk fél pohár vizet (én tejet szoktam, mert attól megdagad a hús sütés közben). Az olajat összekeverjük a pirospaprikával lekenjük vele a hús tetejét.

    Alufóliával lefedve, előmelegített, forró sütőben addig sütjük, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Ezután pirosra, ropogósra pirítjuk és 10 percnyi pihentetés után felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá