Töltött dagadó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg tölteni való dagadó
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 db zsemle
- 1 cs petrezselyemzöld
- 1 cs újhagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- ételízesítő
- 2 ek sertészsír
Elkészítése:
A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A tojásokból hármat megfőzünk, kockákra vágjuk. A dagadót felszúrjuk, kívül-belül besózzuk, fűszerezzük. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát és az újhagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a felkockázott főtt tojást. Sóval, borssal ételízesítővel ízesítjük. Összedolgozzuk a kinyomkodott zsemlékkel és egy nyers tojással. A tölteléket a dagadóba töltjük és hústűvel összetűzzük vagy bevarrjuk. A húst tepsibe tesszük, megkenjük hideg zsírral. Mellé tesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Levesszük a fóliát és addig sütjük, míg a hús szép pirosra sül. Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni. Zöldséges rizst készítettem hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!