Töltött császárhús recept

Hozzávalók:
- 1 kg császárhús kötözött göngyölt
- 30 dkg sütnivaló kolbász
- Sertéssült fűszersó
- 3 dl száraz rosé bor
Elkészítése:
A húst középen kitágítom, hogy a tölteléknek legyen helye. Kötözött császárhúst a gumis kötegtől függően könnyen lehet tölteni anélkül, hogy levennénk róla.
A kolbászt meleg víz alatt megmosom és a bélből könnyen kinyomom a húst .Ezzel a töltelékkel megtöltöm a belsejét egy kanál segítségével.
Ezután eligazítom a hálót rajta és fűszersóval bedörzsölöm. 1 órát hagyom állni, hogy a fűszer jól átjárja a húst.
A sütőt 200 fokra előmelegítem. Teflon tepsibe teszem a húst és felöntöm a borral. Fóliával letakarva a sütőbe teszem és 2 órát sütöm 150 fokon.
A húst megfordítottam félidőben. Kiveszem a sütőből, majd leveszem a fóliát róla.
Kicsit állni hagyom,és vékonyra szeletelem. Burgonyapürével tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »