Töltött császárhús recept

Hozzávalók:
- 1 kg császárhús kötözött göngyölt
- 30 dkg sütnivaló kolbász
- Sertéssült fűszersó
- 3 dl száraz rosé bor
Elkészítése:
A húst középen kitágítom, hogy a tölteléknek legyen helye. Kötözött császárhúst a gumis kötegtől függően könnyen lehet tölteni anélkül, hogy levennénk róla.
A kolbászt meleg víz alatt megmosom és a bélből könnyen kinyomom a húst .Ezzel a töltelékkel megtöltöm a belsejét egy kanál segítségével.
Ezután eligazítom a hálót rajta és fűszersóval bedörzsölöm. 1 órát hagyom állni, hogy a fűszer jól átjárja a húst.
A sütőt 200 fokra előmelegítem. Teflon tepsibe teszem a húst és felöntöm a borral. Fóliával letakarva a sütőbe teszem és 2 órát sütöm 150 fokon.
A húst megfordítottam félidőben. Kiveszem a sütőből, majd leveszem a fóliát róla.
Kicsit állni hagyom,és vékonyra szeletelem. Burgonyapürével tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »