Töltött császárhús recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg császárhús kötözött göngyölt
- 30 dkg sütnivaló kolbász
- Sertéssült fűszersó
- 3 dl száraz rosé bor
Elkészítése:
A húst középen kitágítom, hogy a tölteléknek legyen helye. Kötözött császárhúst a gumis kötegtől függően könnyen lehet tölteni anélkül, hogy levennénk róla.
A kolbászt meleg víz alatt megmosom és a bélből könnyen kinyomom a húst .Ezzel a töltelékkel megtöltöm a belsejét egy kanál segítségével.
Ezután eligazítom a hálót rajta és fűszersóval bedörzsölöm. 1 órát hagyom állni, hogy a fűszer jól átjárja a húst.
A sütőt 200 fokra előmelegítem. Teflon tepsibe teszem a húst és felöntöm a borral. Fóliával letakarva a sütőbe teszem és 2 órát sütöm 150 fokon.
A húst megfordítottam félidőben. Kiveszem a sütőből, majd leveszem a fóliát róla.
Kicsit állni hagyom,és vékonyra szeletelem. Burgonyapürével tálalom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.