Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött császárhús recept

Töltött császárhús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg császárhús kötözött göngyölt
    • 30 dkg sütnivaló kolbász
    • Sertéssült fűszersó
    • 3 dl  száraz rosé bor

    Elkészítése:

    A húst középen kitágítom, hogy a tölteléknek legyen helye. Kötözött császárhúst a gumis kötegtől függően könnyen lehet tölteni anélkül, hogy levennénk róla.

    A kolbászt meleg víz alatt megmosom és a bélből könnyen kinyomom a húst .Ezzel a töltelékkel megtöltöm a belsejét egy kanál segítségével.

    Ezután eligazítom a hálót rajta és fűszersóval bedörzsölöm. 1 órát hagyom állni, hogy a fűszer jól átjárja a húst.

    A sütőt 200 fokra előmelegítem. Teflon tepsibe teszem a húst és felöntöm a borral. Fóliával letakarva a sütőbe teszem és 2 órát sütöm 150 fokon.

    A húst megfordítottam félidőben. Kiveszem a sütőből, majd leveszem a fóliát róla.

    Kicsit állni hagyom,és vékonyra szeletelem. Burgonyapürével tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá