Tejszínes, kukoricás, gombás tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- 40 dkg disznóhús (csont nélküli)
- 1 doboz gombakonzerv
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 1-1,5 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál liszt
- ételízesítő, bors
- oregánó
- bazsalikom
- 1 cs spagetti tészta
Elkészítése:
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rárakjuk a kockára vágott húst. Amikor a hús kifehéredett, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint szórunk rá ételízesítőt és borsot. Ezekből nem kell sok, mert a bazsalikom és az oregánó lesz a domináns. Amikor a hús megpuhult, akkor hozzáadjuk a gombát és a kukoricát, és megszórjuk oregánóval és bazsalikommal. Jól összeforgatjuk, és hagyjuk, hogy összefőjenek az ízek. Közben, ha szükséges önthetünk még rá vizet, de ne legyen túl sok rajta. Amíg fő, a lisztet egy pici vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt. Amikor ez megvan, folyamatos kevergetés mellett ráöntjük az ételre. Megvárjuk, míg felrottyan és már le is vehetjük a tűzről. Spagetti tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »


