Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes, kukoricás, gombás tészta recept

Tejszínes, kukoricás, gombás tészta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • olaj
    • 40 dkg disznóhús (csont nélküli)
    • 1 doboz gombakonzerv
    • 1 doboz kukoricakonzerv
    • 1-1,5 dl főzőtejszín
    • 2 evőkanál liszt
    • ételízesítő, bors
    • oregánó
    • bazsalikom
    • 1 cs spagetti tészta

    Elkészítése:
    A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rárakjuk a kockára vágott húst. Amikor a hús kifehéredett, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint szórunk rá ételízesítőt és borsot. Ezekből nem kell sok, mert a bazsalikom és az oregánó lesz a domináns. Amikor a hús megpuhult, akkor hozzáadjuk a gombát és a kukoricát, és megszórjuk oregánóval és bazsalikommal. Jól összeforgatjuk, és hagyjuk, hogy összefőjenek az ízek. Közben, ha szükséges önthetünk még rá vizet, de ne legyen túl sok rajta. Amíg fő, a lisztet egy pici vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt. Amikor ez megvan, folyamatos kevergetés mellett ráöntjük az ételre. Megvárjuk, míg felrottyan és már le is vehetjük a tűzről. Spagetti tésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá