Temesvári sertésborda recept
Hozzávalók:
- 6 szelet karaj
- 1 fej vöröshagyma
- foghagyma
- 50 dkg zöldbab
- só,bors,pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 1 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
Elkészítése:
Húst kiklopfolom, sóval,borssal fűszerezem. Mindkét oldalát hirtelen pirosra sütöm, majd félreteszem. Visszamaradó olajban megpirítom a hagymát és a fokhagymát. Pirospaprikával elkeverem. Zöldbabot hozzáadom és annyi vizet öntök rá,hogy teljesen ellepje. Sóval borssal,köménymaggal ízesítem és lefedve puhára párolom. Tejfölt és tejszínt simára keverem kevés liszttel és a megpuhult zöldbabra öntöm és felforralom. Húsra halmozva tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

