Temesvári sertésborda recept

Hozzávalók:
- 6 szelet karaj
- 1 fej vöröshagyma
- foghagyma
- 50 dkg zöldbab
- só,bors,pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 1 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
Elkészítése:
Húst kiklopfolom, sóval,borssal fűszerezem. Mindkét oldalát hirtelen pirosra sütöm, majd félreteszem. Visszamaradó olajban megpirítom a hagymát és a fokhagymát. Pirospaprikával elkeverem. Zöldbabot hozzáadom és annyi vizet öntök rá,hogy teljesen ellepje. Sóval borssal,köménymaggal ízesítem és lefedve puhára párolom. Tejfölt és tejszínt simára keverem kevés liszttel és a megpuhult zöldbabra öntöm és felforralom. Húsra halmozva tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »