Temesvári sertésborda recept

Hozzávalók:
- 6 szelet karaj
- 1 fej vöröshagyma
- foghagyma
- 50 dkg zöldbab
- só,bors,pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 1 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
Elkészítése:
Húst kiklopfolom, sóval,borssal fűszerezem. Mindkét oldalát hirtelen pirosra sütöm, majd félreteszem. Visszamaradó olajban megpirítom a hagymát és a fokhagymát. Pirospaprikával elkeverem. Zöldbabot hozzáadom és annyi vizet öntök rá,hogy teljesen ellepje. Sóval borssal,köménymaggal ízesítem és lefedve puhára párolom. Tejfölt és tejszínt simára keverem kevés liszttel és a megpuhult zöldbabra öntöm és felforralom. Húsra halmozva tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »