Tejfölös-füstölt sajtos karajszeletek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéskaraj
- 1 pohár tejföl (375 g)
- 15 dkg füstölt sajt
- só
- őrölt bors
- delikát
- olaj
- rizs
Elkészítése:
A sertéskarajt fél cm vastagságúra szeleteljük és egy tepsibe helyezzük. Megszórjuk sóval, őrölt borssal és delikáttal. Kevés olajat locsolunk rá és egy pici vízzel felengedjük.
A tepsit alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 30-40 percig pároljuk. Ezt követően a húsokat megfordítjuk és tovább sütjük.
Amikor a hús megpuhult tetejére tejfölt teszünk, megszórjuk reszelt, füstölt sajttal és pár percre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt megpirul.
Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »