Tejberagu recept

Hozzávalók:
- 80 dkg nagyon sovány sertéscomb vagy lapocka
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- kb. fél liter tej
- só
- 3 szem szegfűszeg
Elkészítés:
A combról minden zsiradékot leszedünk, és a húst kockákra vágjuk. Öt deka vajon fehéredésig sütjük, majd leöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Megsózzuk, belerakjuk a hagymát, amelynek oldalába szúrtuk a szegfűszeget, és fedő alatt nagyon kis lángon jó puhára pároljuk. Párolás közben időnként meg kell keverni, nehogy odakapjon, és vigyázzunk, mert a tej az edényből könnyen kifut. Akkor jó, ha csak sárga sűrű mártás marad alatta. Tálalás előtt a hagymát kidobjuk belőle, és vajas rizzsel kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »