Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejberagu recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg nagyon sovány sertéscomb vagy lapocka
    • 5 dkg vaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • kb. fél liter tej
    • 3 szem szegfűszeg

    Elkészítés:
    A combról minden zsiradékot leszedünk, és a húst kockákra vágjuk. Öt deka vajon fehéredésig sütjük, majd leöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Megsózzuk, belerakjuk a hagymát, amelynek oldalába szúrtuk a szegfűszeget, és fedő alatt nagyon kis lángon jó puhára pároljuk. Párolás közben időnként meg kell keverni, nehogy odakapjon, és vigyázzunk, mert a tej az edényből könnyen kifut. Akkor jó, ha csak sárga sűrű mártás marad alatta. Tálalás előtt a hagymát kidobjuk belőle, és vajas rizzsel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá