Tejberagu recept

Hozzávalók:
- 80 dkg nagyon sovány sertéscomb vagy lapocka
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- kb. fél liter tej
- só
- 3 szem szegfűszeg
Elkészítés:
A combról minden zsiradékot leszedünk, és a húst kockákra vágjuk. Öt deka vajon fehéredésig sütjük, majd leöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Megsózzuk, belerakjuk a hagymát, amelynek oldalába szúrtuk a szegfűszeget, és fedő alatt nagyon kis lángon jó puhára pároljuk. Párolás közben időnként meg kell keverni, nehogy odakapjon, és vigyázzunk, mert a tej az edényből könnyen kifut. Akkor jó, ha csak sárga sűrű mártás marad alatta. Tálalás előtt a hagymát kidobjuk belőle, és vajas rizzsel kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »
Pikk-pakk piskótatekercs: 8 ünnepi desszert, amit bárki el tud készíteni
Ha valami látványos, mégis egyszerű édességet keresünk a húsvéti asztalra,
Tovább olvasom »
Unod a sima főtt sonkát? Ezt a 8 húsvéti fogást imádni fogod
A húsvéti sonka sokaknál alapeleme az ünnepi menünek, de nem kell, hogy min
Tovább olvasom »