Tejberagu recept

Hozzávalók:
- 80 dkg nagyon sovány sertéscomb vagy lapocka
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- kb. fél liter tej
- só
- 3 szem szegfűszeg
Elkészítés:
A combról minden zsiradékot leszedünk, és a húst kockákra vágjuk. Öt deka vajon fehéredésig sütjük, majd leöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Megsózzuk, belerakjuk a hagymát, amelynek oldalába szúrtuk a szegfűszeget, és fedő alatt nagyon kis lángon jó puhára pároljuk. Párolás közben időnként meg kell keverni, nehogy odakapjon, és vigyázzunk, mert a tej az edényből könnyen kifut. Akkor jó, ha csak sárga sűrű mártás marad alatta. Tálalás előtt a hagymát kidobjuk belőle, és vajas rizzsel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »