Szűzpecsenye aszalt szilvával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1000 g szűzpecsenye
- aszalt szilva
- só
- bors
- fűszerkeverék (steak)
- olívaolaj
Elkészítése:
A szűzpecsenyét átmossuk, a vizet leszárítjuk papírtörlővel. Egy késsel óvatosan lyukat fúrunk a szűzpecsenye belsejében. Az aszalt szilva darabokat jól belenyomkodjuk a pecsenye közepébe, megtöltjük. A húst megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerkeverékkel, majd letakarva néhány órát állni hagyjuk.
Azután a húst egy serpenyőben kevés olívaolajon nagy lángon, pár perc alatt minden oldalról kérgesre sütjük, így nem szárad ki. Alufóliába tekerjük és egy tepsibe tesszük. Kevés vizet öntve alá, forró sütőben készre sütjük. Tálalás előtt pár percet pihentetjük, majd felszeleteljük és rizzsel, krumplival tálaljuk.
Tipp:
Nagyon finom.. néha sajttal és kolbásszal is szoktam tölteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »