Székely almáshús recept

Hozzávalók:
- 1 kg. rövidkaraj
- 4 dkg. vaj
- 1 ek. olaj
- 4 db alma
- 1 kk. liszt
- só, tárkony
Elkészítése: A húst megforgatjuk a forró zsiradékon, sóval, tárkonnyal ízesítjük, kevés vízzel puhára pároljuk. Köré rakjuk a hámozott cikkekre vágott almát, lefedve még 10 percig pároljuk. A húst kiszedjük, felszeljük, a visszamaradt levet kevés vízzel elkevert liszttel behabarjuk, és az almával együtt 1-2 percig pároljuk, majd a húsra öntjük. Főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »