Székely almáshús recept
 
                            Hozzávalók:
- 1 kg. rövidkaraj
- 4 dkg. vaj
- 1 ek. olaj
- 4 db alma
- 1 kk. liszt
- só, tárkony
Elkészítése: A húst megforgatjuk a forró zsiradékon, sóval, tárkonnyal ízesítjük, kevés vízzel puhára pároljuk. Köré rakjuk a hámozott cikkekre vágott almát, lefedve még 10 percig pároljuk. A húst kiszedjük, felszeljük, a visszamaradt levet kevés vízzel elkevert liszttel behabarjuk, és az almával együtt 1-2 percig pároljuk, majd a húsra öntjük. Főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

