Szaftos körömpörkölt recept

Hozzávalók:
- 1 kg köröm
- 1 óriási vöröshagyma
- 2 ek zsír
- 1 púpos tk őrölt pirospaprika
- 2 ek házi darált paprika
- 1 közepes paradicsom
- 1 púpos tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A körmöket alaposan megtisztítjuk, és jól kiáztatjuk.
A vöröshagymát nem túl apró kockákra vágjuk, és a zsíron üvegesre pároljuk. A tűzről lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával, beleforgatjuk a körmöket. Megszórjuk a sóval, borssal, hozzáadjuk a darált paprikát, a nagyobb darabokra vágott paradicsomot, és belezúzzuk a fokhagymát.
Felengedjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje, és lefedve addig főzzük, míg a körmök megpuhulnak. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Ha már puha a köröm, de még sok rajta a víz, akkor fedő nélkül főzzük el róla a felesleges vizet.
Melegen, sós főtt krumplival és savanyúsággal kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »