Snack kolbásszal töltött karaj egyben sütve recept
Hozzávalók:
- 2 db 15 cm hosszú karaj darab
- 4 szál snack csemege kolbász
- Só
- Bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
Elkészítése:
A karajt alaposan megtisztítjuk, majd egy éles, hosszú pengéjű késsel két-két lyukat szúrunk bele. Beledugjuk a lyukakba a kolbászokat. A fokhagymát megtisztítjuk, lezúzzuk, bedörzsöljük vele a karaj darabokat.
Meghintjük sóval, borssal, egy közepes méretű tepsibe fektetjük, meglocsoljuk olajjal. Pár óra hosszára hagyjuk pihenni, az még jobb, ha előző este bepácoljuk. Előmelegítette sütőben, alufóliával lefedve, kb. 1 dl vízzel felöntve 220 fokon hőlégkeveréssel puhítjuk. Majd a fóliát levéve további 30 percet pirítjuk, néha megfordítva illetve meglocsolgatva az olajos lével.
Egy éles késsel szépen szeletelhető.
Tipp:
Egyszerű, mégis nagyon finom húsétel. Nem szükséges vele sok időt eltölteni a konyhában, akár a sütés előtti napon is előkészíthető. Brokkolis krumplipürével kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

