Snack kolbásszal töltött karaj egyben sütve recept

Hozzávalók:
- 2 db 15 cm hosszú karaj darab
- 4 szál snack csemege kolbász
- Só
- Bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
Elkészítése:
A karajt alaposan megtisztítjuk, majd egy éles, hosszú pengéjű késsel két-két lyukat szúrunk bele. Beledugjuk a lyukakba a kolbászokat. A fokhagymát megtisztítjuk, lezúzzuk, bedörzsöljük vele a karaj darabokat.
Meghintjük sóval, borssal, egy közepes méretű tepsibe fektetjük, meglocsoljuk olajjal. Pár óra hosszára hagyjuk pihenni, az még jobb, ha előző este bepácoljuk. Előmelegítette sütőben, alufóliával lefedve, kb. 1 dl vízzel felöntve 220 fokon hőlégkeveréssel puhítjuk. Majd a fóliát levéve további 30 percet pirítjuk, néha megfordítva illetve meglocsolgatva az olajos lével.
Egy éles késsel szépen szeletelhető.
Tipp:
Egyszerű, mégis nagyon finom húsétel. Nem szükséges vele sok időt eltölteni a konyhában, akár a sütés előtti napon is előkészíthető. Brokkolis krumplipürével kínáltam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »